Vernieuwbouw woonhuis Heerlen

Over dit project

Vrusschemigerweg Heerlen

Planvorming voor een woning gelegen in een rustige wijk in Heerlen.  De bestaande woning is door een heftige interne brand volledig beschadigd en dient compleet vernieuwd te worden.  Het huidige ontwerp heeft een bijzondere kapconstructie waarbij een vrij indeelbare plattegrond (split level) mogelijk is.

De woning zal geheel casco gerenoveerd en vernieuwd gaan worden waarbij de laatste inzichten t.a.v. duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare energie worden geïntegreerd in de plannen. Door de toevoeging van een nieuw, krachtig, eigentijds element die zowel de voorkant als achterkant verbindt ontstaat een meer helder en uitnodigend entree gebaar aan de straatzijde. Door de grotere hoogte, in de ideale rechthoekige verhouding, ontstaat door deze nieuwe entree naast een meer uitnodigend beeld een lichter transparanter karakter binnen in het huis. Het rechthoekige volume biedt hiernaast ook de mogelijkheid voor de inpassing van 30 hoog efficiënte PV panelen op de nieuwe dakvlakken.

Concept en Voorlopig Ontwerp:
Paul Hoppe Architect

Ontwerpteam:
n.t.b.