IBA Parkstad Project Surf en Leisure Park Landgraaf

Over dit project

Rouenhof Landgraaf

Een hybride gebouwconcept voor een indoor wavesurfpool in combinatie met een jaar rond overdekte strandbeleving.

Dit IBA Parkstad genomineerde project is geïnitieerd door Boris Zinzen. Als lokale ondernemer en surffanaat wil hij in Zuid Limburg een wave pool realiseren met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van golfmachines.

Collier international heeft een haalbaarheidsstudie uitgevoerd waarbij de verschillende opties en varianten qua afmeting en al dan niet overdekt zijn onderzocht.

De opdracht is om mee te denken in het ontwerp en de kosten van een grootschalige open dicht constructie voor een jaar rond beleving. De businesscase is haalbaar mede door aanvullende functies aan het concept toe te voegen. Te denken valt aan verblijfsaccommodatie en events die het gehele jaar in en rond het gebouw kunnen plaatsvinden binnen het thema overdekt strand en surfen.

De ontwikkeling in de nabijheid van Snowworld een al gevestigde naam in wintersport zou een mooie synergie kunnen opleveren om de zomerperiode aanvullend te kunnen voorzien van traffic. De zogenaamde Leisure Valley krijgt hiervoor meer betekenis met Snowworld, het Surf en Leisure park en Mondo Verde.

Ontwerp:
Paul Hoppe Architect

Fase:
Studie en haalbaarheid