Bedrijfshuisvesting Hatchtech Ede

Over dit project

Food en Businesspark Ede

Innovatielaan 3, de Klomp

Voor en met HatchTech wordt momenteel aan de A12 het HatchTech Hoofdkantoor Nederland ontwikkeld.

HatchTech is een innovatieve, high tech ontwikkelaar en leverancier van turn-key broederijprojecten. Daarnaast ontwikkeld het bedrijf zich de laatste jaren in de breedte. Zo worden naast complete broederijprojecten ook hybride trailers voor kuikentransport uitgerold. De laatste ontwikkeling is Seleggt waarbij in een vroeg stadium in een broedei kan worden bepaald of het kuiken een haan of een hen wordt. Ook ontwikkelt het bedrijf concepten voor plantteelt en “vertical farming” in combinatie met LED techniek.

HatchTech groeit sterk en heeft zodoende de behoefte aan een nieuwbouw unilocatie voor het Nederlandse hoofdkantoor. De keuze viel op een locatie aan het food en businesspark in Ede.

Het nieuwe gebouw wordt een broedplaats van ideeën. Ontmoeten vindt plaats in het hart van het atriumdeel. Ontmoeting is iets waar het momenteel vanwege de vele losse locaties aan ontbreekt. Daarnaast wordt het gebouw een jaarrond “experience centre” waarbij, vaak internationale klanten maar ook onderwijsinstellingen, kennis kunnen opdoen van nieuwe ontwikkelingen, innovaties en producten.

Het zeer transparante kantoorgebouw wordt vanzelfsprekend duurzaam, circulair ontwikkeld en voorzien van de laatste technieken. De mogelijkheid voor een smart grid systeem zoals accu opslag wordt onderzocht.

Het gebouw wordt verder BREEAM gecertificeerd en natuur- inclusief ontworpen.

PVE, Conceptontwikkeling, VO, DO en vergunningsaanvraag:
Paul Hoppe in functie van Architect en Manager HatchTech Building

Onderzoek werkdynamieken:
Veldhoen and Company

Ontwerpteam:

Constructie: Palte BV

E-W installatie, bouwfysica en brandveiligheid: K-Plus adviesgroep

Landschapsarchitect: ID Verde

Natuur inclusieve maatregelen: Econsultancy

Visuals: Broekvisueel | visualisaties animaties & grafisch