Nieuwbouw Bedrijfshuisvesting HTHQ Hatchtech Group Ede

Over dit project

Food en Businesspark Ede

Innovatielaan 3, de Klomp

Voor en met HatchTech is aan de A12 gedurende de periode 2020-2023 het HatchTech Hoofdkantoor Nederland ontwikkeld.

HatchTech is een innovatieve, high tech ontwikkelaar en leverancier van turn-key broederijprojecten. Daarnaast ontwikkeld het bedrijf zich de laatste jaren in de breedte. Zo worden naast complete broederijprojecten ook hybride trailers voor kuikentransport uitgerold. De laatste ontwikkeling is Seleggt / In gender sorting waarbij in een vroeg stadium in een broedei kan worden bepaald of het kuiken een haan of een hen wordt. Ook ontwikkelt het bedrijf concepten voor plantteelt en “vertical farming” in combinatie met LED techniek.

HatchTech groeit sterk en had zodoende de behoefte aan een nieuwbouw unilocatie voor het Nederlandse hoofdkantoor. De keuze viel op een locatie aan het food en businesspark in Ede.

Het nieuwe gebouw is een broedplaats van ideeën. Ontmoeten vindt plaats in het hart van het atriumdeel waar het restaurant is gesitueerd. Ontmoeting was iets waar het voorheen vanwege de vele losse locaties aan ontbrak. Daarnaast is het gebouw een jaarrond “experience centre” waarbij, vaak internationale klanten maar ook onderwijsinstellingen, kennis kunnen opdoen van nieuwe ontwikkelingen, innovaties en producten.

Het zeer transparante kantoorgebouw is vanzelfsprekend duurzaam, circulair ontwikkeld en voorzien van de laatste duurzame technieken. De mogelijkheid voor een smart grid systeem zoals accu opslag wordt onderzocht i.c.m. de eigen PV panelen op de sheddaken van het kantoorgedeelte. Het gebouw en de omliggende tuin is natuur inclusief ontworpen in samenwerking met een ecoloog en de gemeente Ede (puntensysteem Ede natuurinclusief).

PVE, Conceptontwikkeling, VO, DO , vergunningsaanvraag, directievoering t/m oplevering en fase nazorg:
Paul Hoppe in functie van projectarchitect en Manager HatchTech Building

Onderzoek werkdynamieken:
Veldhoen and Company

Ontwikkelaar:

VDG Property development met als bouwbedrijf Unibouw

Ontwerpteam:

Organisatieanalyse werkdynamiek: Veldhoen

Constructie: Palte BV

E-W installatie, bouwfysica en brandveiligheid: K-Plus adviesgroep

Ontwikkelaar en bouwbedrijf: VDG i.s.m. Unibouw

Landschapsarchitect: ID Verde

Natuur inclusieve maatregelen: Econsultancy

Interieur: Mathes Aachen i.s.m. Gita Ries (D)

Maatwerk meubels: Soons interieurbouw

Kantoormeubilair: Hardeveld projectinrichting Veenendaal

Fotografie: Philip Driessen – Paul Hoppe