Circular Campus Avantis Heerlen (NL) – Aachen (D)

Over dit project

Bedrijventerrein AVANTIS

AVANTIS is het eerste Duits-Nederlandse bedrijvenpark dat zich op de grens tussen Aken en Heerlen bevindt, en daarmee in het hart van de Europese markt.

De vraagstelling was een circulair concept te ontwikkelen voor multi-puropse-use en een zeer doordacht duurzaamheidsconcept waarbij o.a. duurzaam werken en ondernemen als service wordt aangeboden aan de gebruiker. De plot is uniek en wordt verdeeld in een Nederlands deel en een Duits gedeelte. Het gehele gebouw is ondergronds verbonden door een parkeergarage die alle gebouwdelen met elkaar verbindt.

Het gebouw heeft een bebouwd oppervlak van 80% van het grondstuk waarbij het landschap wordt opgetild en op het dak terug beland in een groene wereld als parklandschap met schitterend uitzicht, over de regio waaronder Eifel, Aken en de Amstelbeek vallei. Aan dit dak landschap met voedselbos naar voorbeeld van het insperium van boomkwekerij Ebben in Cuijk zijn centraal het restaurant als rooftopbar en andere centrale faciliteiten zoals vergaderen, trainingsruimten en ontspanningsruimten gesitueerd.

De constructie wordt opgebouwd uit houten prefab elementen. Veel glas en natuurlijk daglicht zorgt voor een prettige werkomgeving.

Ontwerp en conceptontwikkeling:
Paul Hoppe Architect

Opdrachtgever:
Circular Ventures GmbH