Bouwaanvraag Duitsland Truckcenter Starmans Avantis Aken (D)

Over dit project

Nederlandse ondernemers die in Duitsland vastgoed ontwikkelen krijgen te maken met de Duitse bouwregelgeving. Hier is inmiddels de nodige ervaring opgedaan bij diverse projecten. Daarnaast is er de benodigde inschrijving in de  “Architektenkammer NRW ”  aanwezig.

Ook is het in Duitsland plicht om een Bauleiter aan te wijzen voor een bouwproject. De verantwoordelijkheden ten aanzien van het bouwen volgende de geldende normen en regels ligt bij de adviseurs, zoals de Prüfstatiker, de Sachverständige voor Brandschutz, ENEV adviseur (energievraagstuk), de Vermesser etc…

In samenwerking met FWP Architectuur en opdrachtgever Starmans, is het ontwerp van een Truckcenter vertaald richting de Duitse wet en regelging t.b.v. de bouwaanvraag.

Hiervoor is er onderzoek gedaan naar de meest economische oplossing voor dit project. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om een bedrijfshuisvesting te ontwikkelen.

Hierna is in een adviserende rol meegekeken naar de best mogelijke bouwpartner met ervaring in industriebouw en bedrijfshuisvesting i.c.m. referenties en kennis van de Duitse markt.

Ontwerp:
FWP Architectuur – Frans Wijnen

Vergunningaanvraag Duitsland:
Paul Hoppe Architect