Bakkerij Kickartz Vaals

Over dit project

Maastrichterlaan 10 Vaals

Bakkerij Kickartz is een gevestigde naam in de regio Aken. Als kwaliteitsbakker was men in Vaals al geruime tijd gehuisvest in een hoekpand aan de Maastrichterlaan. Aan de overzijde kwam de ABN Amro bank vrij. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om de bestaande bakkerij voort te zetten op een nieuwe grotere locatie.
De opdracht bestaat uit de verbouwing van deze bestaande ABN Amrobank tot nieuwe bakkerij annex lunchgelegenheid in combinatie met verhuurbare ruimte op de verdiepingen.

Om de uitstraling van de nieuwe functie van bakkerij te accentueren in het bestaande gebouw is gekozen voor de toevoeging van gepoedercoate aluminium lamel roosters – louvres en het lichter kleuren van de bestaande betonnen gevels. De nieuwe horizontaal elektrisch te schuiven panelen (DucoSlide LuxFrame) zorgen daarnaast voor zonwering bij de kantoren.

Het geheel krijgt hierdoor een nieuw karakter passend bij een boulangerie waarbij de zakelijkheid van de bank van weleer alleen nog terug te vinden is bij de pinautomaat op de hoek. Dit element moest behouden blijven binnen het ontwerp.

Op de begane grond diende voor de nieuwe entree van de bakkerij een prominent geplaatste betonkolom verwijderd worden. Deze kolom was nu net onderdeel van de hoofddraagconstructie van de kluis op de verdieping. Uitvoeringstechnisch was dit een hele uitdaging met extra verstevigingen in de kruipruimte aan toe.

Ontwerp:
Paul Hoppe Architect

Aannemer:
Graus Bouw Brunssum

Constructeur:
Renco Sips